Over Frutzels

Frutzels is ontstaan omdat ik heel graag mijn oudste zus wilde verrassen met een zelfgemaakt kraamkado. Zij was op dat moment zwanger van haar eerste kindje. Via youtube, boeken en diverse sites op internet heb ik mijzelf leren haken en breien en zo heb ik haar kunnen verrassen met een vestje voor mijn neefje Nick. Het bleef niet bij dat ene vestje en al snel volgde er een voor Jace, de zoon van Eline & Ap, En ook Sanne, de dochter van Maryonne & Paul, kreeg een mooi vestje kado.

Doordat ik mijzelf had aangemeld op diverse Facebook groepen zag ik steeds foto’s voorbij komen van gehaakte dieren (amigurumi ook wel genoemd) en dat wilde ik ook wel proberen. Jace werd wederom verblijd met iets handgemaakt. Deze keer een uit de kluiten gewassen gehaakt paard. De foto hiervan ging Facebook op en opeens wilde meer mensen zo’n leuke gehaakte knuffel van mij.

Dit was voor mij het punt dat “Frutzels” was geboren.

Inmiddels is het niet gebleven bij vestjes en een uit de kluiten gewassen paard wat ik haak, maar heb ik al veel klanten blij mogen maken met diverse knuffels.

Mijn uitgangspunt is steeds hierbij om zo dicht mogelijk bij de wensen van de klant te blijven.

Na meerdere jaren mij alleen gericht te hebben op het haken en breien, kwam in 2018 ook de naaimachine in beeld als uitbreiding op mijn creatieve ideeën. Ik heb mij in Februari 2019 ingeschreven voor een naaicursus om dit goed te kunnen leren en wat begon met wat klein herstelwerk, zoals een rits vervangen, groeide zachtjes door naar een mooie onderlegger voor mijn shetlander tot een sjiek op maat gemaakt menschort voor op de wedstrijd.