Press "Enter" to skip to content

Onderleggers

Onderleggers hebben meerdere voordelen

Eyecatcher : Tijdens een wedstrijd of de dagelijkse training is het heel mooi als de onderlegger matcht met bijvoorbeeld de wagen, je leidsels of in jouw teamkleuren is samengesteld. De aankleding ziet er dan nog meer uit om mee te shinen, mensen gaan je herkennen aan je kleuren, en ook de jury kan een nette verzorging goed waarderen in de ring

 

 

 

Onderhoud : Door een onderlegger onder je borsttuig, schoft of neusriem te leggen komen er minder zweetstoffen van je paard in het leer. Hierdoor wordt de levensduur van het leer verlengd en hoef je het leer minder vaak schoon te maken.

 

 

 

 

 

Bescherming : Als het paard snel last krijgt van het tuig of bijv. het hoofdstel door een dunnere of kwetsbare huid, leerallergie, snel kale en/of kapotte plekken door schuren kan een onderlegger hierin een beschermende rol spelen. Laat wel altijd het tuig of hoofdstel nakijken door een professional om te zorgen dat de beschadiging niet komt door slecht zittend materiaal.

 

 

 

 

 

Verzachten : Soms kan het tuig wat drukken of duwen, ook als het goed ligt. Het gebruik van een onderlegger kan dan meer verlichting geven op deze plekken.

 

 

 

 

 

Schoft – onderleggers fluffy Shetlander / Pony (60 cm) € 35,00
  Pony / Cob (80 cm) € 42,50
  Full (100 cm) € 50,00
  Extra Full (120 cm) € 57,50